Volledig scherm
Een van Stembakken tijdens de Amerikaanse verkiezingen. © David van der Sluijs

Rokende scholieren hebben weinig vertrouwen in NAC Breda

BREDA - Het gaat ten koste van het vertrouwen in NAC Breda, maar de peukenopbrengst van de 'Stembakken' bij Avans Hogeschool en NHTV in Breda is in vier weken tijd bijna verdubbeld. Bij de vorige telling werd nog 2,3 kilo peuken opgehaald, dit keer waren de zes grote asbakken goed voor 4,1 kilo.

De Stembakken die bij de scholen staan, zijn asbakken waarin studenten en medewerkers hun peuken kwijt kunnen, maar tegelijkertijd kunnen stemmen. Zo staan er stellingen op als 'Maximaal lenen beter dan werken?' en 'Ben jij tevreden over je schoolkeuze?'.

Massaal werd er deze keer gestemd op de vraag of NAC Breda dit jaar kampioen wordt. "De nee-kant zat helemaal vol", vertelt David van der Sluijs, een van de initiatiefnemers. De scholieren zijn daarentegen wel goed opgevoed, want op de vraag of ze wel eens vreemd zijn gegaan, werd vaker nee gestemd dan ja.

Tot het eind van het schooljaar blijven de stembakken bij de scholen staan. De school waar de meeste peuken worden opgehaald, wint 250 euro in het kader van duurzaamheid. Tot nu toe heeft NHTV meer kilo opgehaald.

In samenwerking met indebuurt Breda