Volledig scherm
Artist impression van vernieuwde Houtmarkt-passage (hoofdingang aan de Ginnekenstraat) © Maas-Jacbos

Rituals, Superdry en Brandfield trekkers voor nieuwe Houtmarkt in Breda

BREDA - Cosmeticamerk Rituals, kledingmerk Superdry en horloge- en sieradenwinkel Brandfield worden drie grote trekkers in winkelgebied De Houtmarkt in het centrum van Breda. In totaal komen zeventien winkels en twee daghorecazaken in de voormalige passage tussen de Ginnekenstraat en de Kerkstraat. 

De eerste drie namen zijn donderdag bekend gemaakt door Business 2 Real Estate en Kokelenberg & Ouwehand Vastgoed Adviseurs, die samen voor de verhuur van de winkels zorgen. 

Geen overkapping

De voormalige Houtmarktpassage wordt momenteel verbouwd. Het winkelgebiedje verandert van karakter en gaat daarom ook niet langer passage heten. De overkapping verdwijnt waardoor het meer een gewoon straatje wordt. Aan de kant van de Ginnekenstraat krijgen de winkels hoge glazen puien en vijf meter hoge plafonds. Ook de ingang bij de Halstraat wordt aantrekkelijker. Nieuw is een entree aan de achterkant, in de Akkerstraat bij de Molsparking.

Volgens Maurice Vermeulen van Business 2 Real Estate zijn behalve met drie bovengenoemde winkels nog met  meer partijen contracten getekend of worden vergevorderde gesprekken gevoerd. “De namen houden we nog even voor ons,” aldus Vermeulen, die verwacht dat in elk geval een deel van de winkels in mei of juni geopend wordt. 

Rituals

Rituals heeft nu al twee kleinere winkels in Breda. Die in de Eindstraat sluit als de De Houtmarkt-vestiging open gaat. De winkel daar wordt met 345 m2 een van de grootste Rituals van Nederland. De andere Bredase Rituals-winkel, in de Wilhelminastraat, blijft gewoon bestaan.

Voor Superdry - dat nu ook al een winkel in Wilhelminastraat heeft - wordt De Houtmarkt de tweede locatie in Breda. Die winkel wordt 244 m2 groot. Brandfield - bekend van de webshop voor horloges, sieraden en tassen - opent in de Breda zijn vijfde fysieke winkel (154 m2) in Nederland. 

Volledig scherm
De verbouwing van De Houtmarkt is in volle gang © Business 2 Real Estate

In samenwerking met indebuurt Breda