Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Rijsbergenaar laat auto achter na ongeval in Effen en gaat te voet verder

RIJSBERGEN/EFFEN - Een 22-jarige man uit Rijsbergen is zondag omstreeks 04.45 uur aangehouden voor het het verlaten van de plaats van een ongeval. De man verloor op de rotonde bij Effen de macht over het stuur van zijn auto en reed tegen een lantaarnpaal en een verkeersbord. Hij liet zijn auto vlakbij de rotonde met een beschadigd wiel achter, en liep naar een vriend die in de omgeving woont.

Sperdifferentieel

Een sperdifferentieel is een differentieel met een voorziening om het toegestane snelheidsverschil tussen de beide aangedreven wielen van een auto of tractor te beperken of zelfs het differentieel te blokkeren zodat beide wielen star verbonden zijn.

Bron Wikipedia

De jonge automobilist werd opgespoord via het kenteken van het voertuig. Hij werd aangehouden, waarbij bleek dat hij te veel had gedronken. Zijn alcoholpromillage bedroeg circa 0,65 (290 ugl) , terwijl voor iemand met minder dan vijf jaar rijervaring een promillage van 0,2 is toegestaan. Een automobilist met vijf jaar of meer rijervaring krijgt een boete vanaf 0,5 promille (220 ugl).

Tijdens zijn verhoor vertelde hij dat hij op de rotonde een sperdifferentieel wilde uitproberen dat hij onlangs onder zijn auto had gebouwd. Hij was gaan spinnen, verloor de macht over het stuur en botste tegen de lantaarnpaal en het verkeersbord. Hij zou vier of vijf biertjes hebben gedronken. Na de aanrijding was hij naar een vriend gelopen. De man zei niet te weten dat het strafbaar was om de plaats van een ongeval te verlaten. 

De Rijsbergenaar kreeg een rijverbod van vier uren. Hij krijgt tevens een proces-verbaal voor het verlaten van de plaats van het ongeval en rijden onder invloed. 

  1. Woning Ed Nijpels leeggeroofd tijdens vakantie: ‘Zo veel emotionele waarde bij verdwenen spullen’

    Woning Ed Nijpels leegge­roofd: ‘Ook cadeaus die ik heb gekregen bij mijn afscheid als burgemees­ter van Breda'

    Oud-politicus Ed Nijpels (69) is afgelopen weekend tijdens zijn vakantie in Italië opgeschrikt door tientallen appjes en belletjes. In zijn huis aan een gracht in Amsterdam bleek ingebroken. En goed ook. Tientallen spullen zijn weg, waaronder veel afscheidscadeaus en herinneringen uit zijn tijd als burgemeester van Breda en commissaris van de koningin in Friesland. ,,Ik hoop dat ze het troep vinden en het ergens weer opduikt.”

In samenwerking met indebuurt Breda