Volledig scherm
© Thinkstock

Rijsbergenaar dood na ruzie, advocaat wil inzage in sectierapport

BREDA/RIJSBERGEN - De advocaat van Theo van P., die wordt beschuldigd van doodslag op zijn stiefvader Otto Vriends (54) in Rijsbergen, wenst een nadere toelichting op het sectierapport. Ook wil hij nog het verhoor van een getuige beluisteren.

De rechtbank in Breda ging gisteren tijdens een tussentijdse zitting akkoord met deze aanvullende onderzoekswensen. Het ziet ernaar uit dat raadsman Ronald Drenth een beroep gaat doen op noodweer, of anders mishandeling met de dood tot gevolg. Daarop staan lagere straffen dan doodslag, die nu op de tenlastelegging staat. De inhoudelijke zitting staat gepland voor 30 augustus.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de 29-jarige Van P. ervan dat hij op 8 juli vorig jaar zijn stiefvader heeft mishandeld, waardoor deze twee dagen later overleed.

Hoofdwonden

Op die bewuste zaterdagvond werd de verdachte door zijn moeder gebeld met het verzoek om snel naar Rijsbergen te komen. Daar zou een heftige ruzie gaande zijn geweest. Na binnenkomst zou Otto Vriends zijn stiefzoon hebben geslagen. Van P. - voorlopig op vrije voeten - stelt dat hij daarop alleen met een duw of een stomp tegen de borst van Vriends heeft gereageerd. Volgens zijn raadsman had hij ook absoluut niet het idee dat hij iets deed waaraan zijn stiefvader zou kunnen overlijden. 

Volgens de aanklacht had Vriends twee hoofdwonden. Of dat is gekomen door een klap met een voorwerp of door een val, is nog onduidelijk. Na het voorval dook Van P. even onder, maar meldde zich anderhalve week later bij de politie.

Stennis

Naar verluidt was er wel vaker stennis in het huishouden van het slachtoffer en zijn 59-jarige partner. Het stel was niet lang daarvoor verhuisd van Breda naar Rijsbergen.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda