Ridders verenigt u: deze Bredase familie is in de ban van legendarische tv-serie Floris

video / foto'sPOEDEROIJEN/BREDA - Op 5 oktober 1969 werd de eerste aflevering van de Nederlandse jeugdserie Floris uitgezonden. Bijna 50 jaar later besteden Het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn en tv-programma Een Vandaag daar aandacht aan. Met hulp van de Bredase familie Vermeulen.

Lisa-Marie Vermeulen (33) had eigenlijk in de middeleeuwen geboren moeten worden. De Bredase kleedt zich graag als jonkvrouw, heeft als hobby onder meer jousten, het riddersteekspel te paard, in harnas. En ze was als kind al smoorverliefd op Rutger Hauer, die ver voor haar geboorte de hoofdrol vertolkte in de legendarische tv-serie ‘Floris’.

  1. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
    PREMIUM
    Mijn bevrijding

    Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

    BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.

In samenwerking met indebuurt Breda