Juan Seleky is als enige Bredanaar dit jaar tot ridder geslagen. Hij is onder meer voorzitter van de (landelijke) stichting Molukse ouderen.
Volledig scherm
PREMIUM
Juan Seleky is als enige Bredanaar dit jaar tot ridder geslagen. Hij is onder meer voorzitter van de (landelijke) stichting Molukse ouderen. © Pix4Profs/Edwin Wiekens

Ridder Juan Seleky: ‘Ik ben niet echt een vechter, wel een doorzetter’

interviewBREDA - Het kwartje viel bij Juan Seleky niet meteen toen Paul Depla 26 april voor de deur stond. Pas toen ze doorgewandeld waren naar de achtertuin, besefte hij de reden van het burgemeesterlijk bezoek: hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. 

  1. Milo ging als 'slap' poppetje naar het ziekenhuis: RS-virus is uitgestelde epidemie
    PREMIUM

    Milo ging als 'slap' poppetje naar het ziekenhuis: RS-virus is uitgestel­de epidemie

    BREDA - Het waren angstige dagen voor Christel Akkermans en Adriaan Schuitmaker. Hun dochtertje Cleo was net negen dagen op de wereld toen het meisje, getroffen door het RS-verkoudheidsvirus, werd opgenomen in het Amphia Ziekenhuis in Breda. Kinderafdelingen in ziekenhuizen in het hele land zien een toestroom van jonge kindjes met dit virus. ,,Het is een uitgestelde epidemie”, zegt kinderlongarts Sanne Hammer (44) van het Amphia.

In samenwerking met indebuurt Breda