Volledig scherm
Restaurant Mirabelle © Google

Restaurant Mirabelle in Breda maakt plaats voor biefstukkenketen Loetje

BREDA -  Het befaamde restaurant Mirabelle in Breda houdt na ruim 55 jaar op te bestaan. De Amsterdamse biefstukkenketen Loetje neemt de zaak aan de Dr. Batenburglaan over. 

Dat bevestigt vastgoedontwikkelaar Richard Schul, die samen met horeca-ondernemer René Selier de afgelopen jaren de directie gevoerd heeft over Mirabelle.

Onder leiding van Schul en Selier maakte Mirabelle in 2015 een doorstart, na een periode waarin diverse faillissementen waren geweest. De Bredase ondernemers deden dat namens de eigenaar, Joseph Krijnen (mede-oprichter van de casinoketen Krijco). 

"De bedoeling was dat we Mirabelle in een jaar of drie weer op de rails zouden krijgen en dan weer zouden verkopen. Mirabelle draait nu inderdaad weer hartstikke goed en is een echte hotspot geworden. Ik vind het erg jammer dat het nu ophoudt. Maar de eigenaar heeft een bod gekregen van Loetje en is daar op ingegaan," aldus Schul.  

Op 1 november vindt de overdracht plaats. Tot die tijd blijft Mirabelle open en lopen ook de reserveringen, onder andere voor bruiloften en partijen, gewoon door. Het personeel wordt in principe door de nieuwe eigenaar overgenomen, aldus Schul.

Loetje gaat eind dit jaar de zaak verbouwen. Wanneer het restaurant dan weer open gaat, is niet bekend. Op het hoofdkantoor van Loetje in Amstelveen wordt niet gereageerd op een verzoek om een toelichting. 

Loetje vindt zijn oorsprong in Amsterdam waar Ludwig 'Loetje' Klinkhamer samen met zijn vrouw in de Johannes Vermeerstraat in 1977 een biljartcafé en restaurant begon. Als snel werden de biefstukken van Loetje een begrip. In 1995 gaf hij het stokje over aan zijn zoon. In 2006 werd een tweede Loetje geopend in Ouderkerk aan de Amstel. Daarna ging het snel en groeide Loetje uit tot een waar imperium waarbij de biefstukken nog steeds centraal staan. 

Inmiddels zijn er zeventien 'Loetjes' door heel het land en de honger lijkt nog niet gestild. Op de eigen website nodigt Loetje mensen uit als ze een locatie of pand beschikbaar hebben zich te melden. Dat moet minimaal 300 vierkante meter groot zijn, een terras op de zonzijde hebben én voldoende parkeergelegenheid.   

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
8674 stemmen