Volledig scherm
Pand van De Kloostertaveerne aan het Kloosterplein in Breda. Archieffoto Google Street Maps

Restaurant Kloostertaveerne wordt 'Gaudim' in Breda

BREDA - Het nieuwe restaurant dat in het pand van De Kloostertaveerne aan het Kloosterplein in Breda wordt gevestigd, krijgt als naam 'Gaudim'. Dat schrijft de website Stappen & Shoppen. Op dit moment wordt het pand compleet gestript, waarna er een modern Spaans georiënteerd restaurant zal verschijnen.

Vorige maand nam eigenaar Kees van Wanrooij na 33 jaar afscheid van de Kloostertaveerne. Zijn zoon Paul van Wanrooij neemt samen met zijn vrouw Marjolein de zaak over. Beiden hebben ook al Parc aan de Grote Markt.

Gaudim gaat in maart open. Volgens Stappen & Shoppen heeft het stel de inspiratie voor het restaurant opgedaan in Catalonië. Ze hebben hier zelfs hun chef kok gevonden, die binnenkort naar Breda zal verhuizen.

Veel producten zullen ook direct uit Spanje worden geïmporteerd. Gaudim gaat niet alleen tapas serveren, er komen ook hoofdgerechten op de kaart.

  1. De Superhoppa-religie van Gé Smit: van een stage bij Sauna Diana tot een eigen tattoo
    PREMIUM
    video

    De Superhoppa-religie van Gé Smit: van een stage bij Sauna Diana tot een eigen tattoo

    Hij liep een dagje mee in een seksclub, deed straatinterviews voor een website, maakte een hiphop-nummer en ontwierp zijn eigen tattoo. Gé Smit (67) uit Breda heeft nadat hij een jaar geleden de pensioengerechtigde leeftijd bereikte niet bepaald stilgezeten. Meer dan twintig mini-stages deed hij voor zijn ‘Superhoppa’-project, waarmee hij via lezingen en workshops zijn ervaringen deelt om zo anderen te inspireren.

In samenwerking met indebuurt Breda