Volledig scherm
De Kiosk (hier nog met het oude terras) © Paul Verlinden

Restaurant De Sinjoor en Kiosk Breda gesloten

BREDA - Het gerenommeerde restaurant De Sinjoor aan de Nieuwe Ginnekenstraat  in Breda heeft zijn deuren gesloten. Dat geldt ook voor de tegenoverliggende Kiosk Breda die aan het restaurant gelieerd is. 

Volgens een woordvoerder is De Sinjoor, die sinds 1969 bestaat, 'door de zon ingehaald'.  "Nu de zomers steeds langer worden, is een goed terras een noodzaak voor een restaurant. We zijn er lang mee bezig geweest om in het middenstuk van de Nieuwe Ginnekenstraat een terras te kunnen creëren.  Maar nu dat er eindelijk is met de Kiosk, is het te laat gebleken." 

Het terras bij de Kiosk, dat gebruik maakte van de keuken van De Sinjoor, is eind mei geopend en vorige maand opnieuw ingericht. "Dat was een uiterste poging, maar om een terras bekendheid te geven is een lange aanlooptijd nodig. Die tijd is er niet meer," aldus de woordvoerder, die hoopt dat zich nu overnamekandidaten melden.  

  1. ‘Kobus de Zigeuner was een echte gangster: iedereen was bang voor hem’
    PREMIUM

    ‘Kobus de Zigeuner was een echte gangster: iedereen was bang voor hem’

    ROOSENDAAL - Hij had nog wat jaren gevangenisstraf uit moeten zitten, maar mocht naar huis. Om daar de laatste dagen van zijn leven door te brengen. Kobus Lorsé, alias Kobus de Zigeuner, stierf niet zoals velen voorspelden tussen de gevangenismuren maar thuis, op woonwagenkamp De Kievit in Rotterdam-Beverwaard. Oud-rechercheurs treuren er niet om. ,,Hij was een echte gangster: meedogenloos’’, zeggen ze. ,,Hij was geen lieverdje’’, reageert Kobus’ oudste zoon Bertus. ,,Maar voor zijn kinderen en kleinkinderen was hij een goede man.’’

In samenwerking met indebuurt Breda