Volledig scherm
breda-foto : ron magielse visafslag bij de haven omringt door terassen van restaurant binnen en cafe de huiskamer © ron magielse / pix4profs

Restaurant Binnen in Breda failliet, twee weken na uitzendingen Tour du Jour

BREDA - In de maand juli was restaurant Binnen nog de trotse gastheer van het televisieprogramma Tour du Jour. Afgelopen dinsdag is het faillissement uitgesproken over de zaak aan de Haven in Breda. Het gaat tevens om twee op hetzelfde adres ingeschreven bedrijven, De Witte Leeuw BV Breda en Club Inside. 

Op zaterdag 4 augustus is Binnen gesloten. ‘Tot en met 16 augustus vanwege vakantie’, staat op de Facebookpagina van het restaurant. De website is inmiddels uit de lucht. 

Arbeidsplaatsen 

Een woordvoerster van PUUR advocaten in Breda bevestigt namens curator Verwiel het faillissement. Om hoeveel arbeidsplaatsen het gaat, kan ze niet zeggen. Ook niet of er mogelijk sprake zal zijn van een doorstart. 

Ook Club Inside, op de bovenverdieping van het restaurant, is meegezogen in het faillissement.

't Klapcot

Restaurant Binnen was gevestigd  bij de vishal, in een van de oudste panden van Breda. Eeuwen geleden was er brouwerij De Witte Leeuw gevestigd en van 1967 tot 2004 het bekende café ‘t Klapcot.  De afgelopen twee zomers trok het restaurant veel wielerliefhebbers vanwege Tour du Jour. 

Restaurant Binnen ging in 2012 ook al eens failliet. De curator vertelde toen dat dat gebeurde nadat het restaurant de eerste vier jaar verlies had gedraaid.

Op 29 juni werden de mannen van Tour du Jour nog van harte welkom geheten in Breda. Bekijk hieronder de beelden:

Volledig scherm
Concentratie vooraf bij Bart Nolles, de dit jaar debuterende presentator van Tour du Jour © Jacques Hendriks
Volledig scherm
Michael Boogerd, Bart Nolles, burgemeester Paul Depla van Breda en Stef Clement tijdens de presentatie van RTL Tour du Jour. © ANP
  1. Wie wint de Bruidsfoto Award 2019? Dit zijn de 4 West-Brabantse genomineerden
    PREMIUM

    Wie wint de Bruidsfoto Award 2019? Dit zijn de 4 West-Brabantse genomineer­den

    OOSTERHOUT/ZUNDERT/NOORDHOEK/KLUNDERT - Bruidsreportages altijd van hetzelfde laken een pak? In elk geval niet bij de vier West-Brabantse fotografen die genomineerd zijn voor de Bruidsfoto Award 2019. Dat zijn Arjan van der Plaat (The Wedding Story) uit Noordhoek, Malou Evers uit Zundert, Moniek van Gils uit Klundert en Eva Schweizer (Vintage Fotografie) uit Oosterhout. Bij elke trouwpartij proberen zij dat ene speciale moment te vangen. Aan de hand van zes trefwoorden vertellen zij hoe zij hun werk beleven.

In samenwerking met indebuurt Breda