Volledig scherm
PREMIUM
Projectleider Jeroen Kwak van respijthuis Frits, waar mensen aan hun herstel kunnen werken. Op de achtergrond het tuinhuisje dat gasten uit dankbaarheid gebouwd hebben. © Pix4Profs/Joyce van Belkom

Respijthuis Frits in Baarle-Nassau toont de kracht van dankbaarheid

BAARLE-NASSAU - Vlak voordat je vanaf Chaam Baarle-Nassau binnenrijdt, passeer je Frits. Frits ligt op landgoed Cruyshof en is een respijthuis waar ruimte is voor kwetsbare mensen, die even aan hun herstel willen werken. Iedereen blijkt er welkom te zijn.

Vanaf het terras aan de achterzijde kijk je tot aan de verre horizon naar groen. Landerijen, bomen en aan het einde bossen. ,,'s Ochtends en 's avonds zie je hier de reeën lopen", vertelt projectleider Jeroen Kwak. De locatie biedt mensen rust.

  1. In de rij voor een kaartje voor bloemencorso Zundert: ‘Afwachten hoe het jubelmoment in het echt zal zijn’
    PREMIUM

    In de rij voor een kaartje voor bloemencor­so Zundert: ‘Afwachten hoe het jubelmo­ment in het echt zal zijn’

    ZUNDERT - Grijs weer, met af en toe een druppel hemelwater. De Zundertse Industrieweg ademt per definitie al niet de romantiek die het Zundertse Corso wel in zich herbergt. Toch stonden zaterdagochtend tientallen mensen te wachten tot de voorverkoop van het evenement van start ging. Om 9 uur openden de deuren, maar de wachttijden bleven lang. Slechts de stralende glimlach van mensen die kaarten in the pocket hadden, hield de hoop op goede plekken levend.

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
8515 stemmen