Volledig scherm
Nog een aardig vol rek nagellak bij de Hema in Breda © Eline Burrmanje / AKV|St. Joost

Rekken met nagellak zijn nog niet leeg in Bredase winkels

BREDA – Inmiddels is Tijn met zijn #lakaan actie al de miljoen euro gepasseerd. Op het moment van schrijven zitten we zelfs op 1,2 miljoen. Dat betekent ook dat er het tienvoudige aan nagels is gelakt in Nederland. Is er eigenlijk nog wel nagellak te koop in de winkels?

Een snelle ronde door de drogisterijen van Breda leert dat er nog genoeg potjes liggen in de winkels. Geen lege schappen, geen spoedbestellingen om de voorraad aan te vullen. Maar als je ook maar het woord ‘nagellak’ laat vallen bij de verkopers, weten ze het meteen waar je het over hebt. Ze zien dan nog geen run op de gekleurde potjes, maar bij de Kruidvat in het centrum zijn ze wel trots op hun spontane sponsor actie. De organisatie van Serious Request was daar dinsdag namelijk om een tiental potjes in te slaan. “Maar ze hoefden niet af te rekenen hoor. We hebben ze die potjes gewoon meegegeven!” zeiden verkoopsters Diane en Guusje trots.

Ook bij de Hema kunnen ze nog niet inzien of de verkoop van nagellak exponentieel gestegen is, maar het lijkt wel of het rek met potjes even extra naar voren is gehaald in de winkel. Je kan er in ieder geval niet omheen. “We hebben er geen commerciële actie omheen bedacht,” zegt een woordvoerder. “Maar uiteraard steunen we de actie. Ontzettend mooi wat die kleine Tijn binnen korte tijd voor elkaar heeft gekregen.”

De Etos liet op Facebook weten dat ze de actie ook ondersteunen. Van elk potje nagellak dat wordt verkocht, gaat er één euro naar Serious Request. Eerder deze week hebben ze ook tissues verkocht waarvan de volledige opbrengst naar het Rode Kruis gaat. Een woordvoerder laat weten dat de meeste klanten voor de kleur rood kiezen, maar hoeveel potjes er zijn verkocht, is nog niet bekend.

Volledig scherm
De nagellak actie van de Etos voor Tijn
  1. Redders van man op scootmobiel bedankt door politie: 'Hij kwam nog net met z'n hoofd boven het water uit'

    Redders van man op scootmobiel bedankt door politie: 'Hij kwam nog net met z'n hoofd boven het water uit'

    PRINSENBEEK - Ria (67) en Ton (66) Naber uit Prinsenbeek kregen donderdagochtend bezoek van wijkagent Erik Jan Bosma. Een vrolijk bloemetje van de politie vond hij wel op zijn plaats, als dank voor de kordate reddingsactie woensdag aan de Polderweg. Door snel handelen van het echtpaar kon een 96-jarige dorpsgenoot met een scootmobiel net op tijd uit een diepe sloot vol water worden gered.

In samenwerking met indebuurt Breda