Volledig scherm
In het kader van Open Monumentendagen konden mensen overnachten in de Grote kerk van Breda. © Pix4Profs/Ramon Mangold

Recordaantal bezoekers voor Open Monumentendagen in Breda

BREDA - De Bredase Open Monumenten Dagen trokken afgelopen weekend meer bezoekers dan ooit. Ruim 33.000 bezoekers maakten van het stralende weekendweer gebruik om (opnieuw) kennis te maken met diverse monumenten in en rond de stad. 

Dit zijn er zo'n 3.000 meer dan in het vorige recordjaar 2016. De Grote Kerk werd zowel zaterdag als zondag goed bezocht. 

Voor de ingang van Kasteel Bouvigne stond het publiek dikwijls in rijen te wachten en ook bij landgoed Nuwenhuys was sprake van grote drukte. Het recent ontdekte decorstuk van kunstenaar Jaap van Dam (1857 - 1927) trok veel bekijks in het Chassé Theater. 

,,Nieuwe locaties als de Klokkenberg en de voormalige Casino Bioscoop vielen in de smaak en trokken veel bekijks", laat een woordvoerster weten. ,,We zagen veel blije mensen in stad. Daar doen we het voor!"

  1. Als wel ergens de burgemeester persoon van het jaar is, dan is het in Oosterhout
    PREMIUM
    Column

    Als wel ergens de burgemees­ter persoon van het jaar is, dan is het in Oosterhout

    Als wel ergens de burgemeester ‘persoon van het jaar‘ is, dan is het in Oosterhout. Marcel Fränzel ontpopte zich daar in zijn tien maanden als waarnemend burgemeester tot kameraad van alle inwoners. Iemand die uit oprechte belangstelling een praatje met je maakt in het zwembad of tijdens carnaval. Dat altijd vriendelijke maatje hadden de mensen wel nodig. Want de stad trok begin dit jaar vooral negatieve aandacht, nadat bleek dat Stefan Huisman als burgemeester handtastelijk was richting vrouwen en bacootjes als koffie dronk. Uiteraard moest Huisman het veld ruimen.

In samenwerking met indebuurt Breda