Volledig scherm

Rechter vindt rapteksten van Bredase Ismo niet beledigend: 'Ik geef flikkers geen hand' moet kunnen

BREDA - De rechtbank in Breda heeft rapper Ismo vrijgesproken van het beledigen van joden en homo's in enkele van zijn nummers.Tegen de rapper was twee weken geleden 1.500 euro boete geëist waarvan 500 voorwaardelijk.

Ook wilde de officier dat hij de videoclip van het nummer 'Eenmans' van YouTube haalt.

Het Openbaar Ministerie laat weten de uitspraak te zullen bestuderen.

De rapper zorgde vorig jaar met zijn controversiële single voor flinke opschudding. Bij de politie kwamen vier aangiftes binnen. "Ik schrok hiervan", vertelde Ismo twee weken geleden tegen de rechter.

Fucking joden
In het nummer 'Eenmans' spreekt Ismo onder meer zijn liefde voor de koran uit en laat hij geen spaan heel van joden, homoseksuelen en 'je moeder'. Hij geeft 'flikkers' geen hand en haat 'die fucking joden' nog meer dan nazi's.

"Flikkers zijn mensen die je wat flikken, ik bedoel geen homo's", legde de Bredase rapper Ismo aan de rechter uit. De rechter ging mee in de uitleg. De teksten werden door de rechter niet beledigend bevonden.

Gebruikelijke straattaal
"Ik zit al acht jaar in rapwereld, dit is gebruikelijke straattaal", meende Ismo. "Waar gaat dit over? Er zijn zoveel raps die veel verder gaan. Met joden bedoelde ik zionisten. Die haat ik nog steeds."

In samenwerking met indebuurt Breda