Volledig scherm
PREMIUM
In de publiekshal van het gerechtsgebouw in Breda ligt het condoleanceregister ter nagedachtenis aan Derk Wiersum. © Pix4Profs/Casper van Aggelen

Rechtbank Breda opent condoleanceregister voor doodgeschoten Derk Wiersum: ‘Aanslag heeft mij gesterkt als advocaat’

BREDA - De plek is niet toevallig gekozen: onder het beeld van Vrouwe Justitia. ,,Of liever vóór het beeld van Justitia, wij staan voor rechtsbijstand en voor de rechtsstaat”, verklaart  Lex Lensink, deken van de Orde van Advocaten de plaats van het condoleanceregister. ,,In de openbaarheid, in de publieke hal van het gerechtsgebouw, niet in een hoekje of in een advocatenkamer".

,,Advocaten zijn trots op hun vak”, zegt een jonge advocaat die donderdagmiddag binnenloopt voor een bijeenkomst in het gerechtsgebouw te Breda. Om stil te staan bij hun  doodgeschoten collega, advocaat Derk Wiersum. Een gezamenlijk initiatief van de Orde,, de Hoofdofficier van Justitie en de President van de rechtbank. ,,Wij moeten voor elkaar opkomen", zegt een jonge advocate. ,,Als een van deze drie pijlers wegvalt onder de rechtsstaat, bestaat de rechtsstaat niet meer". 

  1. Ziekenhuispersoneel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’
    PREMIUM

    Ziekenhuis­per­so­neel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’

    BERGEN OP ZOOM/BREDA - De kans is groot dat zorgpersoneel van Bravis ziekenhuis en Amphia in Breda meedoet met de aangekondigde landelijke ziekenhuisactie op 20 november. Arjan van de Broek van het actiecomité in Amphia zegt dat de actiebereidheid alleen maar groeit omdat er geen beweging zit in het, volgens hem, zeer povere cao-aanbod van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Ook Wessel van Meer, trekker van de acties in Bravis, gaat ervan uit dat het Roosendaals/Bergse ziekenhuis weer aanhaakt.

In samenwerking met indebuurt Breda