Volledig scherm
Nederland-Japan in Breda. © Nathalie van de Vijver

Rat Verlegh Stadion zal goed gevuld zijn tijdens WEURO 2017

BREDA - Breda is een van de gastgevers van het Europees Kampioenschap Vrouwenvoetbal 2017 (WEURO 2017). Tussen 16 juli en 6 augustus worden er 31 wedstrijden gespeeld, verdeeld over zeven speelsteden. In het Rat Verlegh Stadion in Breda vindt een vijftal duels plaats, vier groepswedstrijden en een halve finale. Het Nederlands team, de Oranje Leeuwinnen zogezegd, doet de Parel van het Zuiden eventueel pas aan wanneer het de halve finales bereikt.

Een dag nadat Oranje het openingsduel in het Utrechtse Galgenwaard tegen Noorwegen speelt, staat in Breda op maandag 17 juli een absolute topper op het programma. Het affiche is dan het treffen tussen regerend Europees én wereldkampioen Duitsland en Zweden, gastgever vier jaar geleden. Daarna staan in het Rat Verlegh Stadion nog Noorwegen-België (20 juli), Engeland-Spanje (23 juli) en Zwitserland-Frankrijk (26 juli) op de Bredase agenda. En dan natuurlijk nog die halve finale, op 3 augustus. Zet de organisatie van WEURO17 hoog in op toeschouwersaantallen, de stad Breda blijft hierbij niet achter. 

Langzamerhand wordt het zichtbaar. De billboards die inmiddels geplaatst zijn op lantarenpalen langs de invalswegen van Breda zijn de eerste in het oog springende marketinguitingen van 'WUEFA17' in Breda. Deze city dressing zal verdergaande vormen aan gaan nemen de komende dagen. De promotie voor het vrouwen-EK is wat laat op gang gekomen. "Dat heeft ook met budgetten te maken," weet Miriam Wallien, projectleider van het evenement namens de Gemeente Breda. 

Kaartverkoop

"De kaartverkoop loopt op dit moment naar verwachting," aldus Wallien. "Ondanks de vakantieperiode is er genoeg animo voor de wedstrijden. Niet alleen vanuit Nederland, maar ook vanuit bijvoorbeeld EK-debutant België en regerend kampioen Duitsland verwachten we veel fans." De stad moet nog enigszins warmlopen voor het toernooi. "Bij lang niet alle bewoners van Breda is bekend dat er een Europees Kampioenschap plaatsvindt, dat is natuurlijk jammer," zegt ze.

De groepswedstrijden van Oranje zijn allang uitverkocht, maar ook de duels in Breda lijken nu aan populariteit gewonnen te hebben. De berichten van Engelse bussen die honderden supporters zullen gaan vervoeren richting Breda en de Belgische voetbalbond die volop inzet op vrouwenvoetbal. Het zijn signalen die erop wijzen dat in Breda iets moois staat te gebeuren op vrouwenvoetbalgebied. Het is nog even afwachten of ook de Bredanaars er klaar voor zullen zijn.

In samenwerking met indebuurt Breda