Ramptoeristen filmen al rijdend ongeluk A16 waarbij agenten door oog van naald kropen

VIDEOHAZELDONK - Zes automobilisten zijn maandag op de bon geslingerd omdat zij al rijdend het ongeluk op de A16 bij Galder hadden gefilmd. De bestuurders kunnen een boete van 240 euro verwachten omdat zij zich volgens de politie schuldig hebben gemaakt aan ‘gevaarlijk verkeersgedrag’.

Bij het ongeluk kropen enkele agenten maandagmiddag door het oog van de naald. Hun voertuig stond ter afscherming van een voertuig met pech op de vluchtstrook. Op dat moment klapte een vrachtwagen achterop de politieauto, die flink beschadigd raakte.

Hoofdwond

De politie spreekt van een geluk bij een ongeluk dat er op dat moment niemand in het voertuig zat. De chauffeur van de vrachtwagen, een man uit Polen, verklaarde de politieauto over het hoofd te hebben gezien.

De Pool hield een hoofdwond aan de aanrijding over. De agenten raakten niet gewond. Zij stonden op veilige afstand achter de vangrail en probeerden de bestuurder van het gestrande voertuig te ondersteunen.

Afleiding

Tijdens de afscherming van het ongeluk konden enkele passerende bestuurders het niet laten om hun mobiele telefoon te pakken en het hele gebeuren te filmen. Dit tot grote frustratie van de politie. ,,Een mobiele telefoon is één van de grootste afleidingen voor verkeersdeelnemers”, zo laat een woordvoerder weten op Facebook.

De politie grijpt vanwege het ongeluk ook de mogelijkheid aan om weggebruikers te wijzen op de gevaren van het stilstaan op een vluchtstrook. ,,Bedenk je goed voor je op de vluchtstrook stil gaat om te bellen of te plassen of het je leven waard is”, zo luidt het advies.

Volledig scherm
© MaRic Media / Tom van der Put
Volledig scherm
© MaRic Media / Tom van der Put
Vrachtwagen ramt politieauto op A16
Volledig scherm
Vrachtwagen ramt politieauto op A16 © MaRic Media / Tom van der Put

In samenwerking met indebuurt Breda