Denise Wijnbergh traint met een speciale racerunner.
Volledig scherm
PREMIUM
Denise Wijnbergh traint met een speciale racerunner. © Pix4Profs-Ron Magielse

Racerunners zetten vol in op competitie

BuitensportenBREDA - Hardlopen, roeien, voetballen of skaten; bewegen in de buitenlucht is leuk en gezond. Wekelijks bezoeken we een training in West-Brabant. Ditmaal zijn we op de atletiekbaan van AV Sprint in Breda waar een clubje mindervaliden wekelijks traint met een racerunner.

Meedoen

Racerunning is een groeiende sport die op steeds meer plekken in Nederland beoefend wordt. In Breda vinden de trainingen plaats op maandagavond. Ook AV Achilles in Etten-Leur (dinsdagen en donderdagen) en AV Spado in Bergen op Zoom (woensdagen) bieden trainingsfaciliteiten voor racerunners. Kijk voor meer informatie op de onderstaande sites:

avsprint.nl, arvachilles.nl, spado.nl

Het is koud, deze maandagavond op de atletiekbaan van AV Sprint. Geen van de aanwezige racerunners lijkt zich iets aan te trekken van de lage temperatuur. En Robbe Douven (20) nog wel het minst. ,,Hij mist geen enkele training”, zegt zijn begeleidster. ,,Al komt de regen met bakken neer, Robbe wil sporten.” Omdat hij al in zijn racerunner zit, weg van zijn rolstoel met spraakcomputer, kan hij zich op de baan woordelijk niet uiten. Maar zijn gezicht spreekt boekdelen.

In samenwerking met indebuurt Breda