Volledig scherm
Het Van Goghhuis wordt gezien als belangrijke toeristische trekpleister van Zundert. © Riet Pijnappels

Rabobank blijft sponsor van Van Gogh Huis in Zundert

ZUNDERT - Rabobank De Zuidelijke Baronie en het Van Gogh Huis Zundert verlengen hun samenwerking met vijf jaar. Eén van hun doelstellingen is het stimuleren van bezoek aan het Vincent van GoghHuis, zowel uit binnen- als buitenland.

De Rabobank ondersteunt het museum in Zundert met een bedrag van 25.000 euro. De afgelopen tien jaar was de bank hoofdsponsor van de vaste presentatie over Vincent van Gogh. Dat wordt nu verlengd tot 2023. Daarnaast wordt samengewerkt bij wisselende tentoonstellingen en speciale projecten.

Trekpleister

Het Van Gogh Huis is een toeristische trekpleister voor Zundert en omgeving. In een vaste presentatie wordt erkenning gegeven aan de wereldberoemde kunstenaar. Daarnaast herbergt het centrum een Van Gogh-documentatiecentrum, de VVV Zundert en een brasserie. 

Momenteel wordt in samenwerking met Van Gogh Brabant een nieuwe presentatie voorbereid die de komende jaren nog meer bezoekers naar Van Goghs geboortedorp zal trekken.

  1. Plantjes tegen inlevering van tuintegels is een groot succes in Breda
    PREMIUM

    Plantjes tegen inlevering van tuintegels is een groot succes in Breda

    BREDA - Topdrukte bij de Intratuin aan de Terheijdenseweg in Breda, deze zaterdag. Uiteraard omdat de lente in de lucht hangt, maar ook vanwege de actie 'Tegel eruit, plant erin'. De natuurorganisatie Groei & Bloei zette dit op om mensen te bewegen verharding uit hun tuin te halen. Meer groen zorgt niet alleen voor meer insecten, het is ook veel beter voor de afvoer van regenwater. Zeker bij de steeds vaker voorkomende plensbuien.

In samenwerking met indebuurt Breda