Volledig scherm
De 'politiedoos' op de kruising van de Haagdijk en de Tramsingel. Toen-ie nog overeind stond. foto's Charlotte Akkermans en León Krijnen

Raadsels rond 'politiedoos' in Breda

BREDA - Politiemensen, wijkagenten, teamchefs en voorlichters, hebben zich donderdag en masse gebogen over de vraag: Wat doet die doos op de kruising?

"Van ons is-ie niét", concludeert woordvoerder Jeroen Steenmeijer na diepgaand onderzoek. "Of het moet zijn dat een of andere vage dienst hem daar heeft weggezet, maar dan nog. Dan zouden de leidinggevenden het toch wel weten?"

De politie werd in de ochtend geconfronteerd met de vraag wat de bedoeling was van die politiedoos op de kruising van de Haagdijk en de Tramsingel. Omdat hij precies op de scheiding stond van de werkgebieden van de teams Centrum en Zuid-West, moest Steenmeijer een groot aantal telefoontjes plegen om uitsluitsel te kunnen krijgen. Kreeg hij niet. Een wijkagent ging ter plaatse en stelde vast dat het ding al op zijn kant lag. Dus voor de veiligheid was hij niet weggezet, want in dat geval was de doos wel vandalismeproof geweest. Steenmeijer, lachend: "En als het een observatiepost was geweest, wat ook nog kon, dan hadden er op zijn minst ramen in gezeten."Volgens de verklaring van de wijkagent was de doos ook nogal slecht onderhouden en dito beschilderd, wat hem bracht tot de conclusie dat het ding alleen dáárom al niet van de politie zou zijn. Een kunstuiting dan wellicht? In ieder geval niet als onderdeel van het Graphic Design Festival, volgens directeur Dennis Elbers. Al had hij dat best leuk gevonden, als het zijn doos was geweest. Het lijkt hem, zegt hij, het 'het perfecte, legale graffitiobject'.

Volledig scherm
Al kort na de plaatsing lag de doos met politielogo op zijn kant.
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Nieuwe buurman zorgt voor commotie in Teteringen: 'Wat als er weer een kogelregen volgt?'
    PREMIUM

    Nieuwe buurman zorgt voor commotie in Teteringen: 'Wat als er weer een kogelregen volgt?'

    TETERINGEN - Inwoners van Teteringen zijn doodsbang nu blijkt dat de vorig jaar aan een liquidatie ontsnapte Habib A. hun nieuwe buurman wordt. In de straat waar A. een huis heeft gekregen voor hem en zijn gezin, is een handtekeningenactie begonnen. De mensen hebben er 'knikkende knieën', zeggen ze. De buurt had voorgelicht moeten worden, zegt zijn advocaat. Dat is de gemeente afgeraden, laat burgemeester Paul Depla van Breda weten. Hij houdt een vinger aan de pols.

In samenwerking met indebuurt Breda

poll

Ook zonder de huurlingen van Manchester City moet NAC zich kunnen handhaven in de eredivisie

Ook zonder de huurlingen van Manchester City moet NAC zich kunnen handhaven in de eredivisie

  • Ja (58%)
  • Nee (42%)
2514 stemmen