Volledig scherm
PREMIUM
Lidy van Beek (gemeenteraadslid Keerpunt'98). © Keerpunt'98

Raad Baarle-Nassau bespreekt knarsetandend ABG-rapport

BAARLE-NASSAU - De emoties liepen hoog op tijdens de gemeenteraadsvergadering in Baarle-Nassau. Onderwerp: het ABG-rapport en de aanbevelingen van Bureau Berenschot. 

ABG is een ambtelijke fusie tussen Alphen-Chaam. Baarle-Nassau en Gilze en Rijen. Met name binnen de kleinste gemeente, Baarle-Nassau, is daar niet iedereen blij mee. Er wordt angstvallig gehamerd op de bestuurlijke onafhankelijkheid. Daarnaast heerst bij sommige Baarlese raadsleden het gevoel dat ze niet serieus genomen worden door de collega’s uit Gilze en Rijen. Het venijn kwam in de raad met name van Keerpunt ’98. Knarsetandend stelde Lidy van Beek: “Wij worden niet gehoord. Ze zien ons als het lastigste jongetje van de klas dat z’n mond moet houden, maar wel moet meebetalen.”

  1. Afscheid burgemeester Poppe-de Looff: ‘Er waren bedreigingen en andere moeilijke momenten, maar Zundert was een warm bad’
    PREMIUM

    Afscheid burgemees­ter Poppe-de Looff: ‘Er waren bedreigin­gen en andere moeilijke momenten, maar Zundert was een warm bad’

    ZUNDERT -Na ruim twaalf jaar neemt Leny Poppe-de Looff vrijdag afscheid als burgemeester van Zundert. Met echtgenoot Piet blikt ze terug. ,,Er waren moeilijke momenten”. Zoals de bedreigingen in de tijd dat ze aan het roer stond van de ontmanteling van Fort Oranje. Maar: ,,We koesteren ook veel mooie herinneringen.” Eén ding is duidelijk: ,,We gaan Zundert zeker missen.”

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

  • Ja (80%)
  • Nee (20%)
4616 stemmen