Volledig scherm
De politie heeft regelmatig handen vol aan de bestuurders van een trouwstoet. © Politie

PvdA Breda klaar met overlast trouwstoeten: ‘Praat van tevoren met bruidspaar’

BREDA - Om te voorkomen dat trouwstoeten helemaal uit de hand lopen, wil de PvdA-fractie in de gemeenteraad van Breda dat burgemeester en wethouders van te voren al een praatje gaan maken met het bruidspaar in spe.

Quote

Helaas te maken met trouwstoe­ten die voor verkeers­over­last en andere onveilige situaties hebben gezorgd.

Younes Nahnahi en Joris Hoogbergen, Burgerraadsleden PvdA

In brief aan het college laten de burgerraadsleden Younes Nahnahi en Joris Hoogbergen weten dat ze zich de laatste maanden zorgen zijn gaan maken na berichten over trouwstoeten. 

,,Die zouden gezellig en feestelijk moeten verlopen, maar de laatste tijd beginnen ze een zorgwekkende wending te nemen’’, constateren de twee sociaal-democraten. ,,Na Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Arnhem heeft ook Breda helaas te maken gehad met een paar trouwstoeten die voor verkeersoverlast en andere onveilige situaties hebben gezorgd.’’

De kop indrukken

Een trouwerij moet een feest zijn en niet leiden tot gevaarlijke situaties en de overtreding van wet- en regelgeving, laten de burgerraadsleden weten, reden om bij het college aan de bel te trekken. Om te beginnen willen ze weten of het stadsbestuur ook vindt dat de overlast van trouwstoeten toeneemt en of er genoeg reden is om deze trend ‘de kop in te drukken’.

Interessante werkwijze

Ze wijzen naar de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb, die overweegt om met bruidsparen of hun vertegenwoordiger te praten over bijvoorbeeld de te volgen route. Dan heeft de gemeente in ieder geval een vast aanspreekpunt binnen een trouwstoet. Nahnahi en Hoogbergen vinden Aboutaleb’s werkwijze ‘interessant’ en willen dat het college uitzoekt of deze aanpak ook in Breda zou kunnen werken.

In samenwerking met indebuurt Breda