Volledig scherm
PREMIUM
Tent van Unity bij Pussy Lounge © Freek de Swart

Pussy Lounge en de onwinbare strijd tegen drugs op festivals

BREDA - Pussy Lounge was afgelopen weekend het eerste festival dat moest voldoen aan het verscherpte drugsbeleid van Breda. Dit betekent onder andere strengere toegangscontroles, meer beveiliging en betere voorlichting ter plaatse. Voor Pussy Lounge een gemakkelijk pilot omdat zij, naar eigen zeggen, al jaren voor de troepen uit lopen.

Dat ze bij Pussy Lounge een zero-tolerancebeleid hebben is bij aankomst direct duidelijk. Zo laat bij de ingangspoort een zich enigszins verontschuldigende beveiliger weten dat zelfs nieuwsgierige verslaggevers moeten worden gefouilleerd. Kleding is overigens niet het enige dat wordt bekeken. Rugzakken en plastic tasjes worden eveneens grondig doorzocht op drugs, maar ook bijvoorbeeld op flesjes water. "Mensen kunnen over de harde dopjes struikelen en hun enkel verzwikken", verklaart Elizabeth Dijkhuizen van organisator b2s. 

  1. Rechtbank Breda opent condoleanceregister voor doodgeschoten Derk Wiersum: ‘Aanslag heeft mij gesterkt als advocaat’
    PREMIUM

    Rechtbank Breda opent condolean­ce­re­gis­ter voor doodgescho­ten Derk Wiersum: ‘Aanslag heeft mij gesterkt als advocaat’

    BREDA - De plek is niet toevallig gekozen: onder het beeld van Vrouwe Justitia. ,,Of liever vóór het beeld van Justitia, wij staan voor rechtsbijstand en voor de rechtsstaat”, verklaart Lex Lensink, deken van de Orde van Advocaten de plaats van het condoleanceregister. ,,In de openbaarheid, in de publieke hal van het gerechtsgebouw, niet in een hoekje of in een advocatenkamer".

In samenwerking met indebuurt Breda