Volledig scherm
PREMIUM
Een oefening om over een plank te lopen gaat deze pup goed af. Hij rent zijn baasje tegemoet. © Pix4Profs / Johan Wouters

Puppy’s hebben puur plezier op de puppycursus

BREDA - De hond is door de eeuwen heen de oudste en meest trouwe metgezel van de mens. De rol van de viervoeter in ons dagelijks leven. Een goede socialisatie, baas-hondrelatie en gehoorzaamheid begint bij de puppycursus. ,,Deze weken bepalen wat voor leven je hond straks krijgt”, zegt hondengedragsdeskundige Peter Bouwens van Stichting Hondentraining Breda.” Dit is het vijfde deel in de serie.

Volledig scherm
De tien weken oude Dancer heeft er zin aan. © Martijn Schraven

Dancer, sheltie van Noël Kruitz lijkt er zin in te hebben. Dapper dribbelt de tien weken oude pup mee met de baas. De kleine sheltie is de zevende pup die Kruitz grootbrengt. Ondanks dat hij de theorie en de ideeën achter de training aardig beheerst, vindt hij het toch de moeite waard om naar de puppycursus te gaan bij Stichting Hondentraining Breda. ,,Dit is zo’n belangrijke periode, aangezien nu de inprenting plaatsvindt. Nu leert ze heel snel en juist dan is het belangrijk dat ze leert socialiseren. Daarnaast is het voor mij een stok achter de deur. Zo dwing ik mezelf voldoende te trainen met haar.”

In samenwerking met indebuurt Breda