Volledig scherm
PREMIUM
De Laurentiuskerk aan de Duivelsbruglaan in Breda is sinds vanavond verlicht. In de schemering trok een flinke groep belangstellenden langs de protestantse kerk. © Pix4Profs / Johan Wouters

Protestante Laurentiuskerk in 't Ginneken voortaan stemmig verlicht

BREDA - Dankzij een initiatief van buurtbewoner Geert van der Wijst is de protestante Laurentiuskerk aan de Duivelsbruglaan ’s avonds voortaan in stemmig licht gehuld.

Donderdagavond werd de installatie aangeboden aan Wil van Spaandonk, de voorzitter van het College van Kerkrentmeesters. Buurtbewoner Peter van der Velden stak de verlichting officieel aan.

  1. Ziekenhuispersoneel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’
    PREMIUM

    Ziekenhuis­per­so­neel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’

    BERGEN OP ZOOM/BREDA - De kans is groot dat zorgpersoneel van Bravis ziekenhuis en Amphia in Breda meedoet met de aangekondigde landelijke ziekenhuisactie op 20 november. Arjan van de Broek van het actiecomité in Amphia zegt dat de actiebereidheid alleen maar groeit omdat er geen beweging zit in het, volgens hem, zeer povere cao-aanbod van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Ook Wessel van Meer, trekker van de acties in Bravis, gaat ervan uit dat het Roosendaals/Bergse ziekenhuis weer aanhaakt.

In samenwerking met indebuurt Breda