Volledig scherm
PREMIUM
© Robert van den Berge/ANP

Proef met legaal geteelde wiet: ‘Er is straks geen weg meer terug', zegt Paul Depla

BREDA - Burgemeester Paul Depla van Breda geldt al jaren als vurig pleitbezorger van legaal geteelde hennep. Niet voor niets heeft de stad zich nu officieel aangemeld voor het wietexperiment.

Helemaal klaar is hij met het huidige gedoogsysteem dat in zijn ogen een desastreuze uitwerking heeft. Illegale wiet-handel en de daarmee gepaarde criminaliteit en overlast in wijken trekken een continue wissel op de politiecapaciteit. Ja, zegt Paul Depla, Breda wil graag meedoen aan het experiment waarbij coffeeshops voorzien worden van legaal geteelde wiet: ,,Ik wil een goed experiment. Het is niet voor mijn stad, maar voor Nederland. Ik heb liever een experiment dat voldoet aan alle voorwaarden, terwijl het kabinet voor andere steden kiest, dan dat ik meedoe aan een slecht experiment."

  1. Eis: 200 uur werkstraf voor Willem II-supporter na rellen bij NAC
    PREMIUM

    Eis: 200 uur werkstraf voor Willem II-supporter na rellen bij NAC

    BREDA/TILBURG - Hij zou het zo weer doen, verklaart Tilburger Bjorn S. (43). Tijdens de zware rellen vorig jaar na de wedstrijd NAC-Willem II spoot hij met een brandblusser door een spleet van de scheidingswand. ,,In de hoop dat het rustiger zou worden”, verklaart hij later. ,,Als het hek zou openen, zouden er doden vallen. Wij waren met maar zevenhonderd man. De politie stond er wel, maar deed niets. Wat ik deed, werkte de-escalerend.”

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
7337 stemmen