Volledig scherm
PREMIUM
Afdelingsmanager Bob Schalken in een van de innovatieve kassen op het Prinsentuin College. © Pix4Profs/Joyce van Belkom

Prinsentuin Breda wil af negatief imago land- en tuinbouwsector

BREDA - De landbouw en tuinbouw zitten dringend verlegen om gekwalificeerd personeel. Toch merkt het Prinsentuin College in Breda dat de instroom van leerlingen stokt. Hoogste tijd om het tij te keren, vindt de opleiding. Want de groene sector verdient een beter imago.

Dat de groene branche een gigantisch arbeidstekort heeft in Nederland, hoef je afdelingsmanager Bob Schalken van het Prinsentuin College niet uit te leggen. In zijn kantoor rekent hij uit dat er momenteel vijf keer meer banen zijn dan studenten. ,,Zij”, zegt hij, wijzend op studente Charlotte van Oosten, ,,hoeft straks maar een rondje te bellen en kan dan met tien partijen een werkcontract uitonderhandelen.” Van Oosten studeert aan de hoveniersopleiding en loopt nu stage bij een hoveniersbedrijf.

  1. Bud is een bier waarvoor je je stoel uitkomt: ‘We mikken op een jonge, diverse groep’
    VIJF VRAGEN OVER 'BUD'

    Bud is een bier waarvoor je je stoel uitkomt: ‘We mikken op een jonge, diverse groep’

    Bezoekers aan het Nederlandse hoofdkantoor van AB InBev in Breda kunnen er niet omheen: ‘The King of Beers’, zoals Bud in de VS wordt geprofileerd, is breed afgebeeld op de balie bij de entree. Ook elders in het gebouw is Bud (ook wel Budweiser in Amerika) minstens zo prominent aanwezig als Jupiler, Hertog Jan en Leffe, merken waarmee het Belgisch-Braziliaanse concern in Nederland vooral bekend is.

In samenwerking met indebuurt Breda