Volledig scherm
© Thinkstock

Prinsenbeek mag zelf oud papier blijven inzamelen

PRINSENBEEK - De Stichting Kringloop Oud Papier Prinsenbeek (SKOPP) mag zelf oud papier blijven inzamelen op het scoutingterrein in het dorp. Dat meldt wethouder Paul de Beer in een brief aan de raadscommissie economie.

Na twee gesprekken waren SKOPP en gemeente eruit. De papierinzameling op het scoutingterrein blijft gehandhaafd, maar de gemeente wordt de nieuwe afnemer. Die haalt het voortaan op en betaalt hiervoor zo'n 12.000 euro per jaar, vergelijkbaar met de opbrengst bij de andere afnemer. De inwoners van Prinsenbeek krijgen in het derde kwartaal van dit jaar wel allemaal een papiercontainer, die door Afvalservice zal worden geleegd.

De inzameling van glas, textiel en plastic op het terrein blijft ook gehandhaafd. Voor frituurvet wordt een extra container geplaatst. SKOPP gaat verder veertig inwoners zoeken die de gemeente willen helpen door zwerfafval en ongeregeldheden rondom de ondergrondse restafvalbakken te signaleren. Verder zal er vier keer per jaar in de buurt van het scoutingterrein een mobiel milieustation worden geplaatst, met inzamelmogelijkheden voor grofvuil. Daar zullen gemeente en SKOPP ook voorlichting geven over het scheiden van afval en de voortgang van het VANG-project (Van Afval Naar Grondstof).

Tot 2007 mocht Prinsenbeek nog zelf oud papier huis-aan-huis ophalen. SKOPP heeft er toentertijd voor gestreden de inzameling in eigen hand te houden. De gemeente Breda ging hiermee niet akkoord en sinds die tijd roept de stichting de bewoners van Prinsenbeek op om hun oud papier voortaan zelf te komen inleveren ten behoeve van de dorpsgemeenschap. Zij brachten in 10 jaar ruim 2 miljoen kilo naar het scoutingterrein, met een totaalopbrengst van ruim € 120.000.

In samenwerking met indebuurt Breda