Volledig scherm
2017-10-17 14:56:08 HAULERWIJK - Schade aan een filiaal van een Rabobank na een mislukte plofkraak op een pinautomaat. ANP REMKO DE WAAL © ANP

Prinsenbeek dreigt laatste 24-uurs geldautomaat te verliezen

PRINSENBEEK - Prinsenbeek dreigt zijn laatste 24-uurs geldautomaat te verliezen. De Rabobank wil de flappentap aan de Loopstraat aan het eind van het jaar weghalen vanwege de veiligheid. Het gevaar voor een plofkraak noopt de bank tot de beslissing.

Halverwege 2017 sloot de Rabobank het kantoor aan de Loopstraat. En een half jaar later verliet de ABN Amro met bank en automaat het dorp. Nu lijkt de laatste 24-uurs geldvoorziening (in de supermarkt staan nog pinautomaten) ook te verdwijnen. 

‘Onmisbaar’

De Beekse raadsleden Marc van Oosterbosch (CDA) en Carla Kranenborg-van Eers (VVD) maken zich hard voor het behoud van een geldautomaat in hun woonplaats. ,,Een geldautomaat als voorziening voor een verzorgingsgebied van een kleine 12.000 inwoners is onmisbaar", schrijven ze in een brief aan het Bredase stadsbestuur. 

,,Veel Prinsenbeekse bedrijven, maar ook die van de meubelboulevard, storten momenteel af in Prinsenbeek.” Bij sluiting zouden bedrijven en bewoners moeten uitwijken naar Etten-Leur of Princenhage voor het dichtstbijzijnde 24-uurs automaat.

De raadsleden vragen of het stadsbestuur contact gehad heeft met de bank en belangengroepen in het dorp om uit te zien naar een alternatieve locatie.

In samenwerking met indebuurt Breda