Volledig scherm
© Ron Magielse/hetfotoburo

Prins op koningsplek in Breda

BREDA - Al drie dagen staat kunstenaar Symen Veenstra, alias Enkeling, te dremelen op het dak van de Spinolaboot in het Spanjaardsgat.

Dremelen is een zelfverzonnen werkwoord voor het monnikenwerk dat hij verricht. Met een kleine schuurmachine kerft hij een reusachtig gelaat van kroonprins Willem-Alexander op een triplexplaat (4,5 bij 4 meter).

Enkeling is een illustrator die bij voorkeur werkt met een computer. Reclamebureau SuperRebel heeft hem gevraagd om eens gebruik te maken van een Dremel schuurmachine. "We willen namens onze opdrachtgever laten zien wat je allemaal met een Dremel kan doen", vertelt iemand van het bureau.

Dagenlang dremelen veroorzaakt een trance, ervaart Enkeling. Het kunstwerk blijft minstens twee weken op de boot staan. "Een koninklijke plek met torentjes en een Prinsenkade in de nabijheid", meent het reclamebureau

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. ‘Als er zo'n kwetsbaar kindje in je armen wordt geduwd, kun je niet weigeren’
    PREMIUM

    ‘Als er zo'n kwetsbaar kindje in je armen wordt geduwd, kun je niet weigeren’

    KLEIN-ZUNDERT/ MALAWI - Nicole van Elteren was 26 jaar, toen haar leven voorgoed kantelde. Daar stond ze. In Malawi. De kleine Maria, vier maanden oud, in haar armen. ,,De oma van Maria keek me aan, vroeg toen of ik het kindje wilde adopteren. Ik aarzelde. Had eigenlijk plannen terug te gaan naar Nederland. Maar ik was gehecht geraakt aan Maria. Wilde er voor haar zijn. Ik vond het eng, maar heb het toch gedaan.”

In samenwerking met indebuurt Breda