Volledig scherm
De vrijmarkt in Princenhage. © ron magielse / pix4profs

Princenhage maakt zich weer op voor duizenden bezoekers tijdens vrijmarkt en braderie

BREDA - De straatstenen van de Haagsemarkt liggen dit weekend weer even recht, de werkzaamheden voor de herinrichting van het plein worden kort onderbroken. Princenhage heeft alle ruimte nodig: zondag ontvangt de wijk weer duizenden bezoekers tijdens de jaarlijkse braderie en vrijmarkt.

,,Vorig jaar hadden we 's middags 30.000 bezoekers op de teller staan", vertelt vrijmarktorganisator Jan Hemmer. De ruim 700 staanplaatsen en kramen waren dit jaar in recordtijd uitverkocht: ,,Binnen een week.” Veel dezelfde gezichten? ,,Dat wisselt. Niet iedereen heeft ieder jaar een nieuwe zolder.”

De eerste standhouders zullen rond 6.00 uur in de straten van Princenhage staan, de vrijmarkt duurt tot ongeveer 17.00 uur. De staanplaatsen en kramen staan opgesteld aan de Haagweg, Esserplein Esserstraat, Posthoornstraat (waar ook de kindervrijmarkt plaatsvindt), Voorstraat, Nieuwe Heilaarstraat en Dreef.

Braderie

De braderie op de Haagsemarkt duurt van 10.00 tot 17.00 uur. Vanaf 13.00 uur zijn er verschillende (dans)optredens van kinderen. Tussen 16.00 en 20.00 uur zijn er optredens van Randy Watzeels, Wendy Woop, Tommy Lips en Johnny Gold.

  1. Rechtbank Breda opent condoleanceregister voor doodgeschoten Derk Wiersum: ‘Aanslag heeft mij gesterkt als advocaat’
    PREMIUM

    Rechtbank Breda opent condolean­ce­re­gis­ter voor doodgescho­ten Derk Wiersum: ‘Aanslag heeft mij gesterkt als advocaat’

    BREDA - De plek is niet toevallig gekozen: onder het beeld van Vrouwe Justitia. ,,Of liever vóór het beeld van Justitia, wij staan voor rechtsbijstand en voor de rechtsstaat”, verklaart Lex Lensink, deken van de Orde van Advocaten de plaats van het condoleanceregister. ,,In de openbaarheid, in de publieke hal van het gerechtsgebouw, niet in een hoekje of in een advocatenkamer".

In samenwerking met indebuurt Breda