Volledig scherm
Disco Nel, misschien wel de oudste kasteleinse ter wereld, speelt een rol in de uitzendingen van Geloof en een Hoop Liefde. © EO

Portret van Baarle-Nassau
in Geloof en een Hoop Liefde

BAARLE-NASSAU - Baarle-Nassau wordt geportretteerd in het EO-televisieprogramma Geloof en een Hoop Liefde. Dat gebeurt op woensdag 26 en donderdag 27 april.

Voor het programma gaan vijf presentatoren op zoek naar 'authentieke dorpsverhalen, karakteristieke stadsgezichten en insprirerende verhalen over geloof, hoop en liefde.' Volgens de EO is Baarle-Nassau vooral bekend door de grens met België.

Ezelshoeve 
In een van de afleveringen over Baarle-Nassau komt een ontmoeting aan bod met Fons Cornelisse, de zoon van een verzetsheldin en ere-burgemeester van het Belgische deel van Baarle. Ook komt in beeld hoe Jacqueline van den Berg in haar Ezelshoeve met bijzondere mensen verwaarloosde en mishandelde ezels opvangt.

Restauratie 
In de tweede uitzending komt de restauratie van de Sint Salvatorkapel net buiten Baarle-Nassau uitgebreid aan bod. Buurtgenoten hebben samen met Jan Seegers en Marian Jacobs voor het herstel van de kapel gezorgd.

Barvrouw
Tenslotte is er aandacht voor Disco Nel, de Belgische die misschien wel de oudste barvrouw ter wereld is en voor Arjan Lock, die voor Metterdaad in Oost-Afrika is.

Roosendaal
In dezelfde week is in Geloof en een Hoop Liefde ook een portret te zien van de gemeente Roosendaal. Dat wordt op maandag 24 en dinsdag 25 april uitgezonden. De afleveringen zijn steeds 32 minuten lang. Ze zijn iedere dag te zien vanaf 17.50 uur op NPO 2. 

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
8662 stemmen