Volledig scherm
Kinderen mogen de kaartcontrole doen bij Muzipo. © RAMON MANGOLD

Poppentheater MUZIPO in Breda sluit na ruim 18 jaar de deuren

BREDA - Na ruim 18 jaar sluit poppentheater MUZIPO in Breda zijn deuren. Door het wegvallen van Laurens van Vugt, de man achter poppentheater MUZIPO, was het lastig om het theater in de huidige vorm voort te zetten.

Stichting MUZIPO heeft even de tijd genomen om na het verlies van Van Vugt in maart een beslissing te nemen over de toekomst van het theater. Recent heeft Gea de Vries, vaste bespeler van het theater en de partner van Van Vugt aangegeven haar carrière als poppenspeelster te beëindigen.

De allerkeinste

Volledig scherm
Laurens van Vugt, de man achter poppentheater Muzipo © Nynke de Jong

Deze ontwikkelingen leidde tot de conclusie dat MUZIPO niet meer kan worden wat het was: het kleinste theater van Breda waar jonge kinderen voor het eerst kennis maakte met theater.

Veel kinderen vonden de weg naar het kleinschalige theater dat helemaal was afgestemd en ingericht op de allerkleinste bezoekers. 

Op 19 oktober was het 29 jaar geleden dat de eerste voorstelling werd gegeven. De optredens vonden eerst op straat plaats, verhuisden in 1999 naar een podium binnen. Muzipo veroverde van lieverlee een belangrijke plaats in de culturele hoofdstructuur van Breda. 

Stempelen

Wie door de immense deur over de drempel het theater binnenstapte, belandde meteen in een feest. Met kinderen die zelf kaartjes stempelden en controleerden, en die, als ze jarig waren, een regen van confetti over zich heen kregen.

Op de facebookpagina en website van MUZIPO wordt iedereen die met MUZIPO te maken had bedankt voor de samenwerking in de afgelopen jaren. "We bedanken alle vrijwilligers die met veel liefde en creativiteit het theater draaiende hielden, de poppenspelers, de gemeente, de partner organisaties, alle organisaties en mensen in en buiten Breda die een bijdrage aan ons theater hebben geleverd maar vooral de kinderen die poppentheater MUZIPO tot een onvergetelijke plek hebben gemaakt."

Volledig scherm
Muzipo. © Nynke de Jong
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

  • Ja (79%)
  • Nee (21%)
5313 stemmen