Volledig scherm
Zangkoor D’Accord uit Breda in actie tijdens een repetitie op hun vaste stek in de Petrus en Paulusschool. © Johan Wouters / Pix4Profs

Popkoor d'Accord al 50 jaar jong

BREDA - 'Jongerenkoor' d'Accord is met de tijd en haar leden meegegroeid. Het koor dat in 1968 door pastoor Beuken is opgericht als kerkkoor, zoals viert dit jaar haar 50-jarig jubileum. Op 9 juni a.s. staan ze met een avondvullende voorstelling - Goudkoorts - op de planken van het Bredase Chassé Theater. 

Oud-voorzitter Leontine Musters is al 40 jaar lid. De eerste lustrumvoorstelling, Adieu Paris, zag ze als toeschouwer. Alle volgende lustra was ze er bij als lid of las voorzitter. Haar opvolger binnen het bestuur, Frank Koot, sinds vorig jaar voorzitter, is 'pas' een jaar of 20 jaar bij het koor. 

Begin jaren '90 verlaat het koor de kerk. De tijden zijn veranderd en er wordt besloten om als popkoor verder te gaan. ,,De gezelligheid", noemen voorzitter en oud-voorzitten eensgezind als het geheim achter de lange historie van de club. ,,Het is dat hier in de Petrus en Paulus basisschool waar we repeteren om twaalf uur het alarm er op gaat, anders zouden we zomaar tot in de late uurtjes kunnen blijven zitten." 

Within Temptation

Qua repertoire moet volgens Musters gedacht worden in de richting van Sky-radio. Lekker in het gehoor liggende popmuziek. ,,Met uitschieters variërend van Disney tot Within Temptation." 

Quote

Het is dat hier in de Petrus en Paulus basis­school om twaalf uur het alarm er op gaat, anders zouden we zomaar tot in de late uurtjes kunnen blijven zitten

Leontine Musters

Angela Duykers is iets meer dan een half jaar geleden lid geworden van het koor. Tegelijkertijd met een van haar nagelstyling-klanten, Moshkan de Goede en een gemeenschappelijke vriendin Inge Krens. ,,Moshkan zat al bij een koor en ze hoorde me tijdens de behandeling vaak meezingen en neuriën met de muziek. Ze vertelde me over haar koor en dat ze eigenlijk op zoek was naar een ander. We zijn toen eens gaan kijken bij prestige, maar dat was ons wat al te groot en massaal. Vanaf het eerste moment dat we bij d'Accord binnen kwamen voelde we ons hier lekker bij. We werden zo leuk en warm onthaald. Het voelde echt als thuiskomen."

Spannend

Oudgediende Leontine heeft geen last (meer) van plankenkoorts. ,,Een gezonde spanning is er altijd wel", zegt ze. Voor Angela is het - ondanks de goede try out bij zaal Binnen in Terheijden - stiekem best spannend. ,,Maar de weg er naartoe is al geweldig."

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda