Volledig scherm
PREMIUM
© Pix4Profs-Ron Magielse

Pop-up store Zundert: ‘We werden gewaarschuwd door het smeulen van de knuffel van ons dochtertje’

ZUNDERT - Rook in een pand in de Zundertse Molenstraat, maandagochtend. Gelukkig was er voldoende brandweer aanwezig om erger te voorkomen. Sterker nog, de rook was door diezelfde brandweer veroorzaakt. Met een rookmachine. Het korps heeft de komende twee weken een zogenaamde pop-up store, waar mensen uit Zundert binnen kunnen lopen om uitleg te krijgen over brand. En dan met name over het voorkomen daarvan, uiteraard. Burgemeester Poppe-De Looff kwam de tijdelijke winkel openen. Letterlijk, door de met rook gevulde ruimte open te maken.

“Dit geeft een goed beeld van wat rookontwikkeling doet. Het slaat meteen op je adem”, sprak de burgemeester toen de meeste rook naar buiten was gewaaid. “Prima dat deze winkel de komende twee weken alle informatie biedt om de ellende van woningbrand te voorkomen. Dat is dringend nodig.” Poppe-De Looff deelde een persoonlijke ervaring: “Toen onze kinderen nog klein waren, viel er een keer een bedlampje op de knuffel van ons dochtertje. Dat begon te smeulen. Gelukkig werden we gewaarschuwd door de stank, zodat we erger konden voorkomen.”

  1. Glas en metaal uit kunstgras gestofzuigd: Bredase voetbalclubs kunnen weer veilig het veld op

    Glas en metaal uit kunstgras gestof­zuigd: Bredase voetbal­clubs kunnen weer veilig het veld op

    BREDA - De voetbalclubs VV Bavel en JEKA kunnen weer gebruik maken van hun kunstgrasvelden. Nadat de gemeente Breda afgelopen dinsdag een laatste test heeft gedaan, kan er weer worden gevoetbald. Halverwege mei werden de splinternieuwe velden afgekeurd. Dat was omdat er klein deeltjes glas en metaal waren gevonden. Dat bleek nadat spelers van JEKA zeker een week gebruik hadden gemaakt van het veld. In Bavel was overigens nog niet gevoetbald.

In samenwerking met indebuurt Breda