Politievakbond dreigt met acties in Rijsbergen als C2000-mast Fort Oranje wordt weggehaald

Politievakbond ACP dreigt met acties in de regio Rijsbergen als de huidige C2000-mast wordt weggehaald van camping Fort Oranje. ,,Als dat gebeurt’’, zegt voorzitter Maarten Brink van de ACP-afdeling Zeeland-West-Brabant, ,,komen agenten in dat gebied in gevaar. Dat is onacceptabel.’’

De C2000-mast die er voor zorgt dat de communicatie tussen het politiepersoneel goed verloopt, werd vorig jaar juli geplaatst. Het was een noodmaatregel, in afwachting van een definitieve oplossing voor de al langer bestaande communicatieproblemen bij de politie in het gebied.

Maar minister Ferd Grapperhaus van Veiligheid en Justitie heeft nu besloten de mast op de camping op 4 juni te laten verwijderen, terwijl er nog geen zicht lijkt op een andere oplossing. Dat is de ACP in het verkeerde keelgat geschoten die een brandbrief over de kwestie naar de minister, de korpsleiding en de gemeente Zundert heeft gestuurd.

In de brief wordt een ultimatum gesteld. Als er niet voor 1 juni een oplossing komt voor het probleem dan roept de vakbond haar leden op om alleen nog maar in noodgevallen uit te rukken naar het gebied in Rijsbergen. ,,Dat betekent dat daar dan geen preventieve controles en surveillance meer worden uitgevoerd. Heel vervelend, maar de veiligheid van onze leden moet voorop staan’’, zegt Brink. 

Volledig scherm
Voor de communicatie tussen politiepersoneel zijn de C2000-masten die overal in het land staan essentieel. © anp
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda