Volledig scherm
Vorig jaar werd bij Mezz buiten bekendgemaakt welke dj's in het Glazen Huis in Breda plaats zouden nemen tijdens Serious Request. © ron magielse / pix4profs

Politiek zit met Mezz in de maag

BREDA - Dat er een verbouwing moet komen bij poppodium Mezz, daar zijn vrijwel alle partijen in de Bredase gemeenteraad het over eens. Maar twijfels zijn er wel of het gerechtvaardigd is daar 4,5 ton extra voor uit te trekken,  boven op het bedrag (1,35 miljoen euro) dat er voor begroot is. 

Donderdag kondigde Peter Bakker van GroenLinks in een raadsvergadering aan dat zijn partij volgende week met een motie komt om het extra geld beschikbaar te stellen. De raad praat dan over de gemeentelijke begroting van 2018. Die motie lijkt weinig kans te maken. Andere partijen willen eerst meer informatie en willen een een debat daar over liever loskoppelen van de begrotingsbespreking. 

Uitstel

Maandag meldde het college dat de verbouwing van Mezz op basis van het definitieve ontwerp 1,8 miljoen euro gaat kosten. De hogere kosten zijn voor het college reden om de verbouwing - gepland voor 2018 -  uit te stellen. Het college stelde voor een besluit pas na de verkiezingen van maart  2018 te nemen (waardoor de verbouwing niet voor medio 2019 plaats zou kunnen vinden). Maar er is ook de optie dat de raad besluit nu al de portemonnee te trekken. 

De verbouwing behelst met name het toekomstbestendig maken van het gebouw. Zo zouden onder andere de grote zaal,  balkon en foyer anders ingericht moeten worden en moet de laad- en losruimte vergroot worden. In 2016 besloot de raad dat de 'basis op orde' moet worden gebracht bij Mezz en reserveerde daar - na een voorstudie - 1,35 miljoen euro voor. 

Frustratie

"De basis op orde is de basis op orde. We zijn al weer een jaar verder. Het wordt niet anders en als we langer wachten wordt het alleen maar duurder," zei Bakker. Dirk Uijl  (SP) vindt een verbouwing ook nodig. "Ik voel de frustratie. Maar voor we zo'n besluit nemen, wil ik weten waar die 4,5 ton voor nodig is." 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda