Volledig scherm

Politie zoekt nog steeds getuigen van cold casezaak Maarten Geurts

BREDA - De politie is nog steeds op zoek naar getuigen in de cold casezaak van Maarten Geurts. De Bredanaar is in 1990 op 26-jarige leeftijd van de aardbodem verdwenen. Zaterdag deed de politie een oproep op sociale media voor getuigen.

Maarten Geurts is de enige West-Brabander die op de speciale cold casekalender staat die de politie begin dit jaar vrijgaf.

De kalender is een uitvloeisel van veranderende wetgeving. In 2006 werd de verjaringstermijn voor moordzaken opgeheven, omdat moderne DNA-technieken het mogelijk maken hele oude zaken alsnog op te lossen. De verjaringstermijn stamde nog uit grootmoeders tijd toen er bij wijze van spreken nog met een loep naar sporen werd gezocht. Het gevolg van het afschaffen van de verjaringstermijn heeft ertoe geleid dat in elke politieregio cold caseteams bezig zijn met het onderzoeken van oude moord- en vermissingszaken. Daar zijn er een stuk of duizend van.

Op vrijdag 1 juni 1990 deed Geurts moeder aangifte van zijn verdwijning. Geurts was een bekende in het criminele circuit. Volgens de politie had de Bredanaar op 28 mei een afspraak met iemand op het station van Eindhoven. Hij zou op die dag met twee vrienden zijn teruggereden naar Breda en zijn afgezet bij het station in zijn woonplaats. Vanaf dat moment is er nooit meer een levensteken van de man vernomen.

In samenwerking met indebuurt Breda