Volledig scherm
© ANP

Politie waarschuwt voor babbeltrucs in Bredase wijken Tuinzigt en Westerpark

BREDA - De politie waarschuwt woensdag voor een man die in Breda zogeheten babbeltrucs gebruikt om aan de deur mensen op te lichten. 

De man heeft onder meer toegeslagen in de omgeving de bejaardenflat aan de Argusvlinder in de wijk Westerpark. 

Het zou gaan om een blanke man met een normaal postuur, een groene bodywarmer over zijn shirt. De man zou een emmer met tulpen bij hebben. 

De politie laat daarnaast weten dat afgelopen anderhalve week tweemaal een babbeltruc is gebruikt aan de Egelantierstraat in de wijk Tuinzigt in Breda. Het zou daar gaan over een blanke jongeman met blond haar in de leeftijd van 25 a 30 jaar oud, goed Nederlands sprekend en een normaal postuur. 

Bij beide adressen werd volgens de politie een 'aanzienlijk geldbedrag' weggenomen. In een geval kwam hij de elektriciteit controleren en in het andere geval wilde hij (eveneens) een bos tulpen verkopen.

De politie waarschuwt: 'Het zijn geslepen gasten, zij die zich weten te verrijken met behulp van een babbeltruc. Je trapt erin voordat je het door hebt. Daarom kunnen we niet genoeg benadrukken om tijd te nemen als een vreemde voor de deur staat. Laat ze niet zomaar binnen, controleer eerst hun identiteitskaart en sluit de deur als je het desbetreffend bedrijf wilt bellen om het te controleren.'

In samenwerking met indebuurt Breda