Volledig scherm
De ponypacks met vermoedelijk cocaïne daarin. © Politie

Politie valt woning in Breda binnen, vindt soft- en harddrugs en houdt mannen (56 en 57) aan

BREDA - Gestolen fietsen, een handelshoeveelheid drugs en een busje traangas: de inval van de politie in een woning aan de Lindestraat in Breda bleek niet voor niets te zijn.

Hoewel die inval woensdagochtend niet van harte ging. Agenten moesten de voordeur forceren omdat de bewoners de deur weigerden te openen De 56-jarige bewoner en een 57-jarige plaatsgenoot, die nog voor een andere drugszaak gezocht werd, zijn na de inval direct aangehouden. 

In de aangetroffen sealtjes harddrugs zit naar alle waarschijnlijkheid cocaïne. Ook werden er gedroogde henneptoppen gevonden, die vermoedelijk in de achtertuin geoogst werden. Daar trof de politie immers hennepplanten aan. 

Inbraak

In de schuur van het huis stonden twee gestolen fietsen. Vermoedelijk werden die dinsdagnacht buit gemaakt tijdens een inbraak elders in Breda. 

De burgemeester van Breda overweegt de woning te sluiten. De politie doet verder onderzoek naar de drugsvondst en inbraak. De mannen zijn aangehouden, de drugs en gestolen goederen in beslag genomen.

Volledig scherm
Gedroogde wiettoppen. © Politie
  1. Leonne Zeegers uit Breda is nu officieel genderneutraal: ‘Overheid heeft schop onder de kont gekregen’
    Update + video + foto's

    Leonne Zeegers uit Breda is nu officieel genderneu­traal: ‘Overheid heeft schop onder de kont gekregen’

    BREDA - Alsof de koning zelf zijn paspoort komt verlengen, zoveel pers is er vrijdagmiddag aanwezig bij de ingang van het stadskantoor. Op de agenda echter geen adellijk bezoek, maar de non-binary persoon Leonne Zeegers. Dankzij een uitspraak van de rechter mag zij als eerste Nederlander een paspoort aanvragen waarin niet expliciet vermeld staat of ze man of vrouw is. In plaats van een V staat er X/X.

In samenwerking met indebuurt Breda