Volledig scherm
Ongeval Rijsbergsebaan. © Perry Roovers / MaRicMedia

Politie op zoek naar getuigen: 'Losgeraakte aanhanger was inderdaad gestolen'

BREDA - De aanhanger die gisteren losraakte op de Rijsbergsebaan en daarbij eventingruiter Okke Peemen (15) en zijn paard I'm verwondde was inderdaad gestolen. Dat bevestigt een woordvoerder van de politie.

,,Toen we gisteren ter plaatse kwamen troffen we de ruiter en het paard en bleek dat de auto, waaraan de aanhanger bevestigd was, weggereden was", vertelt Dik Advocaat, zegsman bij de politie. ,,We hebben de aanhanger onderzocht. Het kenteken bleek geregistreerd te staan bij een leasemaatschappij. Daarop zijn agenten naar de eigenaar van de auto gegaan. De eigenaar reageerde verbaasd, want die had net melding gemaakt bij ons dat de aanhanger gestolen was." 

De eigenaar van de aanhangwagen, een inwoner van Breda die anoniem wenst te blijven, meldde zich gisteren ook bij deze krant. 

Voertuig

,,We hebben na het ongeluk getuigenverklaringen opgenomen en willen vanmiddag langsgaan bij het slachtoffer, zodat hij aangifte kan doen", aldus Advocaat. ,,Zoals het er nu uitziet zijn de inzittenden hard weggereden in een vermoedelijk donkerkleurig voertuig. Eerder gingen er geluiden dat de auto van het merk Peugeot was, maar dat is niet het geval. Dat is de auto van de man die gedupeerd is, wiens aanhanger is gestolen. Het is nog gissen om wat voor merk auto het gaat."

De politie is op nog zoek naar meer getuigen van het ongeluk, in de hoop dat het een spoor naar de dader oplevert. ,,We hopen dat de dader zich meldt en snel gepakt wordt." 

Volledig scherm
Hoef I'm, het paard van Okke Peemen dat gewond raakte nadat een aanhanger losliet. Foto: Toin Peemen. © Toin Peemen
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda

poll

Is NAC na de goede reeks en het vertrek van Willem II-topschutter Sol favoriet voor de derbyzege?

Is NAC na de goede reeks en het vertrek van Willem II-topschutter Sol favoriet voor de derbyzege?

  • Ja (56%)
  • Nee (44%)
1197 stemmen