Politie krijgt ‘belangrijke informatie’ binnen over ernstige aanrijding met doorrijder in Breda, rollator in beslag genomen

VIDEOBREDA - De politie heeft belangrijke informatie binnengekregen in het onderzoek naar de ernstige aanrijding op de Hamdijk in Breda, waarbij een 79-jarige vrouw werd aangereden en zeer zwaargewond werd achtergelaten door een automobilist. Mogelijk worden de nieuwe aanknopingspunten in een later stadium met het publiek gedeeld.

Anette van Uytrecht, de dochter van het slachtoffer, laat weten verheugd te zijn met de mogelijk belangrijke ontwikkeling. ,,We hebben er alle vertrouwen in dat de doorrijder wordt opgepakt”, vertelt ze tegen BN DeStem. De rollator en kleren van haar moeder werden woensdag opgehaald voor onderzoek. ,,Ze vertelden ons dat ze de spullen met spoed nodig hadden om sporen te vergelijken.”

Van Uytrecht liet in het gesprek terloops het woord ‘doorbraak’ vallen, maar daar is tot op heden nog geen sprake van, benadrukt de politie. ,,We hebben belangrijke informatie binnengekregen die ons mogelijk gaat helpen in het oplossen van deze zaak, maar vooralsnog is er nog geen zicht op de auto of de verdachte.”

De politie stuitte woensdag nog op een auto met schade aan de voorzijde, maar die bleek uiteindelijk niet bij de aanrijding betrokken. ,,We blijven getuigen dan ook oproepen om cruciale informatie met ons te delen”, zegt Van Hooijdonk. Momenteel zijn er al tientallen tips bij de politie binnengekomen.

Afgescheurd

De 79-jarige moeder van Van Uytrecht werd zondagavond in Breda aangereden toen ze met haar rollator een weg overstak. Ze is inmiddels buiten levensgevaar. Ze ligt nog wel op de intensive care en heeft dinsdag een zware operatie ondergaan. Haar oogkas is gebroken en haar beide heupen zijn verbrijzeld.

Nu blijkt dat mogelijk ook de pees van haar knie afgescheurd. ,,Hiervoor moet ze misschien geopereerd worden, maar we hopen van niet. Onze moeder heeft al genoeg moeten doorstaan de afgelopen dagen”, zegt Van Uytrecht, die vandaag toevalligerwijs haar verjaardag viert.

,,Het is een vreemde dag vandaag, maar we proberen er met onze moeder het beste van te maken. Ze praat al honderduit, maakt al grapjes en kan al heerlijk lachen. Gelukkig maar.”

Roodgloeiend

De telefoon van Van Uytrecht staat al sinds maandag roodgloeiend. Alle landelijke en regionale media willen met haar praten. ,,Dat doe ik niet omdat ik het zo leuk vind, maar omdat de doorrijder gepakt moet worden. Ik sta niet toe dat deze zaak door een achterdeurtje gaat en vergeten wordt. Daarvoor geef ik veel te veel om mijn moeder.”

Opsporing Verzocht liet deze week nieuwe camerabeelden zien van beveiligingscamera’s in de buurt. De bestuurder van de auto die de bejaarde vrouw op de Hamdijk aanreed, lijkt direct daarna nog contact te hebben gehad met een of meer inzittenden van een tegemoetkomende auto, terwijl het slachtoffer zwaargewond op straat werd achtergelaten.

Volledig scherm
Anette van Uytrecht © Hart van Nederland

In samenwerking met indebuurt Breda