Volledig scherm
In Breda gevonden henneptoppen. © Politie

Politie doet witwas-onderzoek en vindt henneptoppen in Breda

BREDA - De politie heeft woensdagmorgen een 34-jarige man uit Malden en een 30-jarige vrouw uit Breda op hun huisadressen aangehouden in verband met witwassen en/of valsheid in geschrifte. Bij de aanhouding in Breda in de wijk Heksenwiel werd in de woning hennep aangetroffen. Hierna werd ook een 50-jarige man uit Dongen, die in het pand aanwezig was, opgepakt.

In het kader van het witwasonderzoek werden in Breda twee auto’s, een BMW en een Audi, in beslag genomen. In het pand in Breda werden in een kast in de woonkamer henneptoppen aangetroffen. Bij een zoeking werden daarna op zolder en in een slaapkamer op nog meer sealbags met henneptoppen gevonden. Totaal is 27,5 kilo aan henneptoppen in beslag genomen.

Patronen
De speurders vonden in de woning ook nog de sleutels van een bestelauto die in de straat stond. In dit voertuig werden materialen zoals koolstoffilters en droogrekken van een kennelijk ontmantelde hennepkwekerij gevonden, evenals een vuurwapen. Ook deze bestelauto en twee kannen van ieder 25 liter met een chemische vloeistof, 12 9-millimeterpatronen en enkele mobiele telefoons zijn in beslag genomen.

In samenwerking met indebuurt Breda