Jeroen van Leijsen van Staatsbosbeheer en Ellen van Aart van waterschap Brabantse Delta, bekijken een flinke kluit veen. Op de achtergrond de kraan die datzelfde veen uitgraaft.
Volledig scherm
PREMIUM
Jeroen van Leijsen van Staatsbosbeheer en Ellen van Aart van waterschap Brabantse Delta, bekijken een flinke kluit veen. Op de achtergrond de kraan die datzelfde veen uitgraaft. © Pix4Profs/Edwin Wiekens

Polderlandschap bij Prinsenbeek terug in de tijd: ‘Resetten natuur geeft nieuwe soorten een kans’

ReportagePRINSENBEEK - De natuur in polder Weimeren bij Prinsenbeek wordt flink opgewaardeerd. Door het gebied nog natter te maken, krijgen nieuwe soorten planten en dieren er een kans. Ook de waterkering ter hoogte van café Elsakker wordt aangepakt. ,,Als de otter hier ooit zijn plek vindt, is het project geslaagd.”

 1. Yves (29) uit Hoogstraten vindt zeldzame Pokémonkaart: ‘Ik wees al bod af van 415.000 euro. Te weinig’
  PREMIUM

  Yves (29) uit Hoogstra­ten vindt zeldzame Pokémon­kaart: ‘Ik wees al bod af van 415.000 euro. Te weinig’

  HOOGSTRATEN - Met 65 miljoen zijn ze, de Pokémonverzamelaars. Maar het is Yves Bruynen (29) die de zeldzaamste Pokémonkaart ter wereld beet heeft. Hij woont in Hoogstraten, een plaats net over de grens in België, en kocht het pakje waar de kaart in zat van een Nederlander via Facebook voor 200 euro. Nu is de kaart bijna een half miljoen euro waard. En dat bedrag zal in de toekomst nog fors oplopen. „Ik heb de heilige graal gevonden”.

In samenwerking met indebuurt Breda

 1. Gratis sneltest doen? Zo regel je het
  Play

  Gratis sneltest doen? Zo regel je het

 2. Prins Philip bijgezet in koninklijke grafkelder St. George's Chapel in Windsor Castle
  Play

  Prins Philip bijgezet in koninklij­ke grafkelder St. George's Chapel in Windsor Castle