Volledig scherm
Op het oog een typisch keukentafelgesprek tussen oudere en zorgverlener. Maar de 'modellen' zijn oprichter Marjo van Bussel van Poetszorg en haar moeder. © Poetszorg

Poetszorg, poetsen met een praatje in Zundert

ZUNDERT- Wie in Zundert vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) recht heeft op huishoudelijke hulp, kan sinds kort naast de bekende aanbieders kiezen voor een nieuwe poetsspecialist: Poetszorg, poetsen met een praatje.

Dat schoonmaakbedrijf uit Deurne, voegt aan het woordje Poetszorg, standaard de zin toe: poetsen met een praatje. Geen loze kreet, stelde Wil van Bussel van Poetszorg al eens in BN DeStem. Het bedrijf werkt met eigen milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen die maken dat de poetshulpen meer tijd over hebben om een praatje te maken met degene bij wie ze aan het werk zijn.

Kletsen 

Dat kan bijvoorbeeld op het moment dat een schoonmaakmiddel even aan het intrekken is, zei Van Bussel. ,,Of er wordt samen met een doekje even iets afgenomen.” Waarbij intussen wordt gepraat.

Sinds medio januari is Poetszorg, poetsen met een praatje, een officieel gecontracteerde WMO-partij voor hulp in de huishouding in de gemeente Zundert. Het bedrijf is inmiddels ook actief in talloze andere West-Brabantse gemeenten.

Poetszorg werkt het liefst met lokale hulpen die op vaste adressen werken, zodat een band kan ontstaan met degene bij wie wordt schoongemaakt.

In samenwerking met indebuurt Breda