Volledig scherm
Het Willem Alexanderplein in Teteringen. Foto: Joyce van Belkom/Pix4Profs © Joyce van Belkom

Plannen voor Willem-Alexanderplein in Teteringen vanavond gepresenteerd

De Werkgroep Mooi Willem-Alexanderplein in Teteringen hoopt vanavond op een grote opkomst van dorpsgenoten bij de presentatie van een ontwerpplan voor de herinrichting van het westelijke deel van deze locatie.

Op de als 'vervolggesprek' aangekondigde bijeenkomst in de Dorpsherberg zal door het in stedenbouwkundige projecten gespecialiseerde bureau Yalp een eerste schets worden getoond van wat een mogelijke toekomstvisie zou kunnen zijn.

Mooi Willem Alexanderplein belegt de avond om met iedereen die het plein een goed hart toedraagt in gesprek te gaan, inbreng van geïnteresseerden te verkrijgen en bij hen draagvlak te vinden.

In de aanloop naar de bijeenkomst benadrukken werkgroep-voorzitter Bas Maassen en bestuurslid Cees van den Eeden dat zij met deze aanpak duidelijk willen maken dat de toekomst van het Willem-Alexanderplein niet alleen het belang is van de direct aanwonenden, maar van heel Teteringen.

De werkgroep werd in het voorjaar van 2017 opgericht als reactie op het toen plotseling openbaar worden van een plan vanuit de medische wereld om direct tegenover het appartementengebouw Residentie Azurée een gezondheidscentrum van meerdere etages te bouwen. De twee bestuursleden: ,,Wij zijn toen niet als protestgroep maar als meedenkers met een positieve inbreng aan het werk gegaan.'' Het openhouden van het plein staat daarbij centraal.

De bijeenkomst vindt vanavond plaats om 20.30 uur in de Dorpsherberg aan het Willem-Alexanderplein in Teteringen.

In samenwerking met indebuurt Breda