Volledig scherm
Woningbouw. © Creative Commons

Plannen voor ruim 5000 woningen in Breda

UPDATE/KAARTBREDA - In Breda zijn de afgelopen drie maanden diverse nieuwe plannen naar buiten gekomen voor de bouw van in totaal enkele honderden woningen. Het aantal geplande woningen komt daarmee op ruim vijfduizend.  

Rond de jaarwisseling maakte BN DeStem een inventarisatie van de bouwplannen in de gemeente Breda. Daarbij werden zowel de harde plannen (die deels al uitgevoerd worden) meegenomen als zachte plannen die nog geen status hebben. 

De bouwplannen zijn te zien op  deze interactieve kaart  die voortdurend bijgewerkt wordt met updates. De afgelopen drie maanden zijn diverse plannen toegevoegd. Daaronder zijn grote projecten zoals De Rooi Pannen-locatie (150 woningen) en het oude postkantoor (100 appartementen). Maar er is ook een reeks aan kleinere projecten bijgekomen, waaronder een plan voor een woonhofje aan de Ginnekenstraat (29 appartementen), de oude Marechaussee-kazerne (18 woningen) en het VVV-locatie in de Willemstraat (10 appartementen) . 

Er zijn ook plannen bijgekomen die we in eerst instantie over het hoofd hadden, zoals voor 55 woningen in de Driesprong. Tevens worden projecten meer concreet; zo komen op het Euretco-terrein 218 woningen (waar eerst van 200 huizen was uitgegaan). 

Door op de huisjes te klikken op de kaart, komt een toelichting in beeld. Bij veel projecten is tevens een verwijzing te vinden naar een artikel over het plan.   

De inventarisatie is deels getoetst door de gemeente, maar het kan nog steeds zijn dat projecten niet in beeld zijn of dat plannen zijn bijgesteld. Opmerkingen kunnen worden gemaild aan paul.verlinden@bndestem.nl. 

In samenwerking met indebuurt Breda