Volledig scherm
Hotelhuisjes zoals ze vrijdag in Rijsbergen werden geopend © Restinn

Plan voor zorghotelkamers in Rijsbergen

RIJSBERGEN - Er zijn plannen om in Rijsbergen een soort zorghotelkamers te vestigen. Dat meldt Joke Jochems. Zij runt bij de Oekelsestraat, samen met haar gezin, camping De Buiten Bij en speeltuin Bizzy. Vrijdag werd bovendien officieel Bij Het Buitengoed geopend: zes hotelhuisjes die samen met de Amsterdamse organisatie Restinn worden verhuurd.

Dat aantal, vertelde Joke Jochems vrijdag, mag worden uitgebreid. ,,We hebben een vergunning er tien huisjes bij te plaatsen." Hoe mooi zou het zijn, zegt zij: ,,Als daarin een hotelvoorziening komt voor een bredere doelgroep?"

Het idee kwam, nadat Jochems vernam dat bij het Van der Valkhotel in Gilze geen zorgappartementen mogen komen. ,,Dat vanwege het lawaai van de vliegbasis. Hier, in het buitengebied, speelt dat probleem niet. Het is er rustig."

Bedoeling is dat in de hotelhuisjes kamers worden ingericht waar mensen kunnen verblijven die (tijdelijk) extra zorg nodig hebben. Bijvoorbeeld omdat ze na een ziekenhuisopname vanwege hun privé-situatie niet thuis kunnen herstellen.

Jochems heeft inmiddels al contact gehad met zorginstellingen als Zet Brabant en zorgverzekeraars. ,,Die staan welwillend tegenover het idee." Wanneer de zorgkamers er kunnen komen is nog niet duidelijk. ,,Dat hangt nog van veel factoren af." 

BN DeStem nieuwsapp, download nu! Klik hier voor iOS of hier voor Android!

In samenwerking met indebuurt Breda