Volledig scherm
© Thinkstock / Getty Images

Plan Dorpsstraat Wagenberg ligt op z'n gat

WAGENBERG - In het project Dorpsstraat 45-47 in Wagenberg, waar het oude bedrijf van Van Alphen & Roest was gevestigd, zit geen centimeter beweging. De plannen voor 16 appartementen en enkele woningen lopen volledig vast, zegt de ontwikkelaar. ,,We hebben het plan al drie keer aangepast maar de gemeente laat het afweten", aldus projectmanager Raul Godron van FFMO Vastgoed. ,,De gemeente komt haar afspraken niet na. We hebben na drie jaar nog niet eens een overeenkomst!"

Dit zegt hij in een reactie op wethouder Jan-Willem Stoop. Die verklaart dat er alleen een 'laatste hobbel' moet worden genomen voor wat betreft de parkeerplaatsen. Stoop: ,,We willen een goede afweging maken welke parkeerplaatsen openbaar zijn en welke op naam van de bewoners komen. Dat gesprek hebben we in januari. Daar komen we wel uit." Godron op zijn beurt: ,,Het gaat om veel meer! Het gaat om de hele openbare inrichting. De uitvoering daarvan is weer van invloed op het financiële plaatje en het rendement van het project."

Het zit de politiek niet lekker dat het zo lang duurt. Diverse fracties in de raad hebben al eerder vragen gesteld over de voortgang van het project.

In samenwerking met indebuurt Breda