Pinautomaat verwoest door plofkraak bij winkelcentrum Hoge Vucht in Breda

VideoBREDA - Opnieuw is een pinautomaat van ABN Amro verwoest bij een plofkraak woensdagnacht aan de Antwerpenstraat in Breda. Rond half vier blies een tweetal de geldmachine in het winkelcentrum Hoge Vucht op. De schade is enorm. 

Daarna vluchtten twee donkergeklede mannen op een scooter weg. Getuigen hoorden twee harde knallen en zagen twee mannen bij de pinautomaat. Er is een onbekend bedrag buitgemaakt. 

Er zijn geen gewonden gevallen. De schade aan het pand is enorm. De politie heeft de plek afgezet met linten en doet onderzoek. 

Tekst gaat verder onder foto

Volledig scherm
Plofkraak bij de ABN AMRO in Breda © Marcel van Dorst MaRicMedia

Brabant geteisterd door plofkraken

Het toenemende geweld waarmee plofkraken gepleegd worden baart de ABN Amro Bank ernstig zorgen. Het gaat om nietsontziende kraken waarbij zware explosieven worden gebruikt en die tot enorm veel onrust in de omgeving leiden. Dat zei een woordvoerder van ABN Amro naar aanleiding van de plofkraak, in de nacht van dinsdag op woensdag in Zundert. Pinautomaten van deze bank verspreid over het land zijn de laatste weken herhaaldelijk doelwit geweest.

In de Tilburgse wijk Reeshof was vorige week rond 03.00 uur ‘s nachts ook een plofkraak. Dit gebeurde bij een pinautomaat aan de Heyhoefpromenade, bij winkelcentrum Heyhoef. Omwonenden schrokken wakker van harde dreunen.

In juni werd in de buurt van de geldautomaat aan de Molenstraat in Zundert een explosief gevonden dat achterbleef na een mislukte plofkraak. Het explosief is toen uit de geldautomaat gehaald en op een andere locatie door de Explosieven Opruimingsdienst tot ontploffen gebracht.

Volledig scherm
Plofkraak bij de ABN AMRO in Breda © MaRicMedia
Volledig scherm
Plofkraak bij de ABN AMRO in Breda © Marcel van Dorst MaRicMedia
Volledig scherm
Plofkraak bij de ABN AMRO in Breda © Marcel van Dorst MaRicMedia

In samenwerking met indebuurt Breda